Jullunch

Vi gick till en restaurang som heter Donnybrook Fair som vi hade bokat på. Jag käkade kalkon och det var hur gott som helst! 
 
 
Mycket prisvärt var det också, så hit borde ni gå om ni har vägarna förbi Dublin. Mums!

Julklappar

Fick väldigt fina julklappar i år, detta var en av dem: 
 
 
Som ni kanske förstår var denna från Emmis, där det varje månad var en ny fin bild på oss. Den kommer se sjukt fin ut på väggen i mitt rum. Nu gäller det bara att hitta en julklapp till henne som är lika bra som den här. (Nej, jag har inte köpt den än.... Men det kommer. Lovar! Förlåt Emmis) 

Stranden

Idag är i stort sätt allting stängt här i Dublin så vi gick på en promenad till stranden (obligatoriskt för alla som är här och hälsar på) och idag var det jättefint väder så det passade ju perfekt. Ikväll ska vi iväg till hotellpuben för det är den enda som (förhoppningsvis) är öppen. Håll tummen för oss!
 
Jag och Martin gick ända ut till vattnet. Coolt!
 
 
 
El Martino posar för kameran.

Julpynt

 

Promenad i Sandymount

Tog mig en liten promenad i Sandymount för några dagar sen när det var fint väder och jag inte hade något att göra. Tänkte bara visa lite bilder för er som inte varit här. Så mysigt!
 
De har två gator i Sandymount "centrum" med flera småbutiker, och här är en av dem. Här finns bland annat vår favvokebab (inget emot den i Sverige dock, men men) och en liten presentbutik där jag hittade en sjukt cool nyckelring. 
 
 
 
 
Här är parken. Till höger, utanför bild, står deras julgran. Jag och Marie gick dit när de skulle tända och vi kom precis i tid för att höra dem räkna ner. Snacka om tajming!

Chokladkalendrar

Åh, har glömt berätta att Marie gav oss varsin chokladkalender i julklapp (bland annat) - kunde knappast fått bättre julklappar. Även om jag är 20 år så känns det inte som jul om man inte får öppna en lucka varje dag, haha. 
 
 
På bild är även Pisas nyaste inköp. Så söt!

Hotellnatt

Som ni säkert redan vet så bjöd jag, mami & papi (och martin?) Marie på en hotellnatt på ett av våra hotell i Dublin. Radisson Blu Royal. Sjukt fint hotell och trevlig personal. Vi sov där söndag till måndag och fick sen utcheckning så vi kunde bara ta det lugnt sista dagen. Jag, Pisa och Marie hittade dessutom vår nya favvorestaurang den sista kvällen. Det var en italiensk restaurang och vi åt varsin pastarätt och alla tre blev så sjukt nöjda. Det var helt fantastiskt gott! Och ändå hyfsat billigt. Dit måste vi gå när våra päron och bröder kommer hit. :)
 
 
På måndagen låg vi mest och kollade på tv. Kanske låter tråkigt, men det var faktiskt väldigt gott att bara slappna av lite.
 
Utsikten var väl inte den bästa, men rummet var så fint att det inte gjorde någonting.
Känns så roligt att ha bott på ett av våra hotell, nu vet jag ju mer om hur det fungerar och hur allt ser ut. 

Nu tror jag att det inte finns några fler (bra) bilder från när Marie var här att visa upp, men nu har ni fått se några stycken åtminstone. Det var iallafall jätteroligt och mysigt att hon kom hit och det kändes som jag fick visat henne ganska många bra sidor av Dublin ;) 

Grön jul

Känns lite konstigt att det blir en grön jul i år. Visst har jag varit med om många jular utan snö, men aldrig att det har varit så här grönt. Eller minns jag fel? 

Temple Bar

På söndagen drog vi oss in till stan och gick runt på Temple Bar. På kvällar och helger är det Dublins partyområde nummer 1, men mitt på dagen är det så himla, himla mysigt. Något man måste besöka när man är här, alltså. 
En Marie.
 
 
En bro som det hängde mängder med hänglås på. Det är alltså par som skrivit sina namn på dem och låst fast dem på bron. Min teori att de försöker låsa fast deras kärlek. Vettefan om det är vad man borde göra, men irländare är ju som de är.
 
Älskar julbelysningen här i stan. Just på den här bilden var det ändå ganska diskret, på de allra största gatorna är det helt galet. I love it. 

Bättre sent än aldrig

Jag har ju utlovat bilder från när Marie hälsade på här och jag har funderat hit och dit och har insett att nu är den perfekta tiden att publicera dem. För det är ju inte så att jag glömt av det innan eller så, HAHA, nej det skulle väl aldrig jag göra. Pff. Anyway, jag tänkte dela upp bilderna i olika inlägg annars blir det fruktansvärt många på en och samma gång. Och jag vill ju inte skrämma iväg er när jag äntligen slänger upp ett inlägg. Till saken.
 
På lördagen tog vi en promenad till stranden och jag fick visat henne vårt häftiga tidsvatten. Det försvinner bortemot 2-3 kilometer varje gång och eftersom det är så platt så kommer tillbaka riktigt snabbt. Det finns t.o.m. varningsskyltar på stranden, som jag tror Pisa visade någon gång.
 
 
Marie blickar ut över hav... stranden? Lite synd att vattnet var så himla långt ut, stränder brukar vara något finare om man faktiskt ser något vatten. Nåväl, det har vi sett förr.
 
Det var lite småpölar här och där, men det räknas ju inte.
 
 
 
Jag ville bestämt gå ut en bit bara för att. Dock blev vi lite nervösa när vi kom en bit från kanten så då bestämde vi oss för att gå tillbaka. Men det var coolt! 

Små överraskningar

På lucia när vi kom till jobbet så låg det choklad på våra skrivbord och en lapp från Denise - hur glada tror ni vi blev på en skala? Hon vet allt hur hon ska göra oss glada. Dessutom möttes vi av ett överlastat bord av sötsaker inne i köket. Carlson Rezidor slog minsann på stort när det gällde firandet av lucia, och det tackar vi absolut inte nej till. Att vi dessutom jobbade kväll vilket gjorde att vi kunde äta upp alla rester gjorde det inte värre, precis. Mums. 
 

Svenska bordet

Det finns flera positiva saker med varat jobb med det basta av allt ar ju varat bord. Vi sitter med Amanda och Hannah och vi har sa jakla roligt tillsammans. Vid varat bord ar det alltsa bara svenskar (det enda bordet pa hela kontoret som bara har en nationalitet) och detta kan ju inte ga obemarkt forbi. Darfor tog Hannah med sig sina sma sota flaggor som vi har satt upp pa "vaggen" mellan oss. Visst blev det fint? 
 
 
 
En av flaggorna och Hannah. 
 

LusselelleLuselelle gar tunga fjat tiptapp

Lucia idag! Lussebullarna ar framplockade. Luciafirandet rullar fram pa svtplay och Monika har glitter i haret. I koket bjuds det pa glogg och kakor, mina vanner det ar lika idylliskt som en carl larsson tavla
 

Sitter på hotellet

Igår var vi och shoppade ända fram till 4-5 då det var dags för Maries överraskning - en hotellnatt på ett av våra hotell i Dublin! Riktigt fint hotell och underbar frukost. Vi lyxade till det lite extra och fick sen utcheckning fram till 15.00. Gott! Rekommenderar Radisson Blu Royal ;)
Igår kväll hittade jag, Marie och Pisa en grym italiensk restaurang där vi åt varsin pastarätt. Tror vi har hittat vår favvorestaurang här i Dublin! ;) Nu ska vi njuta av rummet några timmar till sedan får vi tyvärr bege oss mot flygplatsen eftersom Marie åker hem idag. Ska försöka lägga upp bilder från helgen inom de närmsta dagarna.

Shopping och chips

Första dagen spenderade vi med att gå till centrum för att shoppa. Vi hade riktigt tur med vädret och hade till och med plusgrader! ;) Introducerade Marie till mina favoritbutiker och hon fick även prova på irländarnas specialitet: de har chips till ALLT. Kan ju kännas lite konstigt, men det funkar. 

 
 

Fullkomligt älskar julbelysningen inne på Jervis, önskar att vi kunde ha så mycket här hemma. Hade varit rena drömvärlden! :) 
 

Das kanichen har blivit besegrad av das holmharen


Hämtar världens bästa syster på flygplatsen!

Har tidsinställt ett inlägg för att låta er alla veta att jag i denna stund är på flygplatsen i Dublin för att möta upp världens bästa syster!! Hon stannar tills på måndag och jag har lite smått o gott inplanerat för de här dagarna så jag vet att det kommer bli sjukt roligt! 
 
 

Ser ni vad jag ser?!

 
JA! Det är sant! Köttbullar och LINGONSYLT! Denna gudomliga gåva, var tvungen att smaka innan jag gick med på att det faktiskt var sant. Nu är jag i himmelen. 
 
Jag vill tacka tillverkaren av köttbullar och lingonsylt. Tackar även Pisa som gjorde i ordning maten. Och inte minst IKEA - utan er hade detta inte varit möjligt.

Blinkande snögubbar överallt

Eftersom det nästan aldrig är snö här i Irland så får man ju göra det bästa man kan för att få fram den äkta julkänslan. Jag började med att köpa tre små söta snögubbar från Penneys (Primark). De står och blinkar så fint i mitt fönster.
 
 
Eftersom jag som gärna hade gått till överdrift med julpyntet om jag bara hade haft pengarna till det blev därför överlycklig när vi dessutom fick varsin blinkande snögubbe av Denise. Dessa får ström via usb-uttag så de får stå på våra skrivbord på jobbet och lysa upp tillvaron. 
 
Så söt!! Vill nästan äta opp 'en. Passade dessutom kanon att vi fick dessa igår - var en av de jobbigaste kvällarna någonsin på grund av snökaoset. Hjärnan ville liksom inte stänga av även efter man kommit hem. Tur att vi har imorgon att se fram emot - då kommer världens bästa syster hit!! Wie!

Snökaos, snökaos överallt

Tydligen så snöar det i Sverige. Tydligen lite extra mycket i hufvudsstads regionerna så att säga. Vilket har märkts på våra samtal idag. " ja tyvärr är det fullbokat, tyvärr är det fullbokat, tyvärr fullbokat. fullbokat.fullt"
 
Visserligen hade man kanske kunnat piffa upp det lite
 
"Yoo dooowg, this crib is packed yooo!"
 
"Eeee jo asså, det e typ fett mycket folk där. Kan inte typ ens se alla människor for att de e så myyye folk. OMG!" 
"Är du säker på att det är ett hotellrum du vill ha? Det hålet du har i din själ kommer inte att fyllas om du bokar ett hotellrum. Om du är helt ärlig mot dig själv nu, är det inte egentligen en kram du vill ha?

"Tyvärr har vi inga hotellrum att erbjuda, kan jag få bjuda på en sång?"

"Jag är så ledsen*gråter hysteriskt*Det är helt sluuuuuuuut *gråter lite mer hysteriskt* ÅH GUD DET ÄR SÅ ORÄTTVIST! *gråter hysteriskt hysteriskt*

Nästa gång det är snökaos kan man kanske pröva en i alla fall

Das kaninchen!

Några meter från våran lägenhet ligger AIB:s stora byggnad (är en bankgöremojgrej). Utanför en av deras entreer står ett monster, en styggelse av okänt materiel, en naturvidrig hädelse som borde brännas tillsammans med sin skapare.
Om nu inte skaparen gjorde den här statyn enbart för att denna hemska demon hemsökte hens drömmar och det enda sättet för hen att få bort denna själsiga böd var att skapa den, för i så fall kan jag förlåta "konstnären"... eller i alla fall nästan. 
För det enda vettiga man möjligtvis kan göra efter att ha skapat en sådan här sak är att sjunka ihop i fosterställning, gråta hysteriskt och släpa sig fram över marken för att man är för svag för att gå och hämta dynamiten.
 
 
En daG kommer jag att passera den här kaninen och köttslamsor kommer att hänga  ur dess mun. 
DAS KANINCHEN WANTZS YOOOOR SOOOOL!
 

Julfest, jo man tackar ja

Har tagit ännu ett steg in i vuxenlivet. Har nämligen varit på min första officiella arbetsrelaterade julfest. Applåder inför denna fantastiska händelse krävs inte av er... men uppmuntras dock starkt.
 
Detta skedde då i lördags och det var fantastiskt roligt måste jag säga, vi ockuperade en sal på bästa västern plaza academyn hotellet någonting typ så hette de. Satt så klart vid det bästa bordet, bord nummer 1. Stod nämligen det på en lapp på bordet. Nummer ett då.
Men herrejisses vi levde verkligen upp tilll det namnet! Längesedan jag skrattade så mycket.
 
Sen dansade vi hela natten och drack... självklart bara vatten. Hamnade i en bugg och längst fram i ett danståg. Kommer tyvärr inte ihåg vilken låt det var som spelades under mitt ledarskap, vilket grämer mig. Vet att det i alla fall under kvällen spelades sweet child of mine och att 95% av festdeltagarna då slängde fram var sin luftgitarr, mig inkluderat. Det var magnifikt.
 
Tyvärr har jag inte några dugliga bilder från kvällen att visa i detta nu. Främst beroende på förfriskade personer både framför och bakom kameran men här får ni något att lira till i alla fall
 
 

RSS 2.0