And we have internet!

Och så kommer ni aldrig få en lugn stund längre för nu har vi fixat internet till lägenheten! Tänkte därför fira detta med att publicera lite bilder.. Enjoy!


En bild från vardagsrummet precis efter vi flyttat dit. Notera Bacardi-flaskan, viktigaste inredningsdetaljen.

Sista kvällen innan vi flyttade gick vi till en pub och drack riktigt goda irish coffee.



Första måltiden vi gjorde i lägenheten - köttfärssås o pasta. Nom nom.



Varme i lagenheten, javla lyx

Igar fick vi besok. Det var av en irlandare vid namn Michael. Han ar var hjalte.
 
Michael fixade namligen sa vi nu har varme i lagenheten! Sa underbart att kunna ga runt i lagenheten och inte tappa kroppsdelar pa grund av frostskador. Kan saga att om inte han hade visat oss hur man gor sa hade vi aldrig kunnat fa igang varmen. Till vintern hade vi suttit pa golvet bredvid en brinnande hog av mobler ikladda palsar fran slaktade mammutar. Vilket vi da slipper nu.
Han hallde ocksa ner syra i vara avlopp... Inte "wiiie jag flyger"syra, utan mer "aaaaaaaaa it buuuurns!" syra. Sa nu rinner vattnet bort battre.
Ja denne Irlandare tog oss under sina vingar och larde oss allt om vattnet, gasen och allt det dar i lagenheten. Och sa lamnade han oss med de har orden
 
"You can reach me on the phone almost 24/7"
 
Monika "Ok, we will try not to call you in the middle of the night haha"
 
"Yeah I will probably be drunk then"

Mastare

Ville bara slanga in ett snabbt inlagg och skriva att vi bada klarade provet utan problem!

(Min mami fyller ar idag, sa alla maste saga grattis till henne. Inga undantag. Jag vet vart ni bor.)


(Och forlat papi att jag glomde skriva sahar pa din fodelsedag)

Prov

Som Pisa skrev i forra inlagget sa hade vi var forsta dag med samtal igar.

Mitt forsta samtal nagonsin blev sjalvklart varldens konstigaste samtal som involverade skratt (fran bada andarna ur luren, som tur var) en lojlig emailadress (ni ska bara veta hur svart det var att halla sig for skratt.. SA lojlig var den.) och i slutet var jag helt overtygad om att jakeln drev med mig. Men kul var det!
 

Nu har vi precis haft prov..... To be continued. DOM DOM DOOOOOOHM!

Och himlen oppnade sig over de stackars kusinerna

Har fem minuter mellan busshallplatsen och jobbet. Sjalvklart ar det da det kommer varldens regnskur, en lillebror till monsunerna, en avlagsen slakting till Niagrafallen och sa vidare...
Vad man da har lart sig ar att nar man ar i irland sa ska man alltid ha med sig detta
1. Extrasockar
2.extrabyxor
3. paraply (har redan tappat bort mitt forsta)
4. en gummiflotte
5. flytvast
 
Igar var da forsta dagen vi tog samtal. Och jo tack, det var nervost sa det rackte och blev over. Men ingen som ville boka hos mig borjade grata, skrika eller sjunga sa det tolkar jag som lyckat. Aven om jag nog skulle uppskatta om nagon sjong for mig.
Lyckades ocksa med att revolutionera det globala sattet att stava pa. Is it P for papa? ar det vi egentligen ska saga.
Jag fraschade upp det lite. Is it P for pa...pa...papaya?
 
 

Regn, regn, regn

Men vad hade vi forvantat oss? Haha. Dock hade det varit mysigt att komma hem till en varm lagenhet, men vi far inte tag i var agent sa istallet far vi kora pa varma klader och ga runt med varsin filt, haha.
Ikvall ska vi tillbaka till hostelet for att laga med med Nina, ska forsoka komma pa nagot riktigt smarrigt att laga.

Nan gang forra veckan var vi pa en pub dar de hade massa underlagg pa en hog bredvid borden. De fullkomligen skrek at mig att ta med mig en hem. Typ.
 
 
Utsidan av vart lagenhetshus. Fruktansvart vacker, jag vet.
Utsikten fran vart "klassrum".
 
 

Bara en random bild fran nar jag gick och handlade haromkvallen.

Sista traningsveckan

Idag gar vi in pa sista veckan av traningen, sa snart ar det dags att borja prata med kunder. LASKIGT!
Efter jobbet ska vi storhandla mat och kanske kolla pa en cykel till mig, om jag far tag pa killen som saljer den, vill saga. 
Forhoppningsvis far vi bestallt internet till lagenhet idag oxa. Hall tummen for det!!

Ursäkta uppehållet

Hej allihopa, ber om ursäkt över uppehållet. De sista dagarna på hostelet funkade inte internet och än så länge har vi inte fått internet i lägenheten. Vi sitter på Starbucks nu bara för att kunna uppdatera för er skull! ;) 
Vi flyttade in i lägenheten igår så vi har sovit första natten där och det känns helt okej. Standarden är långt ifrån samma som i Sverige, men vi har köpt massa värmeljus och gosiga filtar så vi ska nog klara oss. Det kommer kännas ännu bättre när vi får internet så vi kan hålla kontakten med alla där hemma bättre. Men fram tills dess får vi läsa massa böcker och se på film så tiden går fort. 
Det känns som att allt vi gör är att åka buss. Tur att det är fin utsikt då!

Pisa såg ett internetcafé nånstans, men vi hittade det inte igen... Så vi gick hit till Starbucks istället. 

Pisa och Nina just nu.



 
 

Böcker

Köpte böcker idag. Ville inte lämna affären. Den luktade nya böcker. Jag var så lycklig.
 
 

Vi har blivit med lägenhet!

WOOOHOO!! 
Igår var vi och kollade på en lägenhet på tre små rum, alltså varsitt sovrum och ett vardagsrum. Litet men väldigt mysigt. Och efter några turer till IKEA kommer det nog bli alldeles perfekt. Vi var och skrev på kontraktet idag och sen får vi nycklarna på fredag. Känns helt galet! Men väldigt bra. WIE!
 
Och nu har alla ni goingar därhemma ingen som helst anledning att inte hälsa på oss. KOM HIT! 

here comes a little german entry :)

 
Hey ihr lieben,
ich hab so viel Spass mit euch, wenn wir zusammen was unternehmen. Ihr seid grossartig :)
Ich hoffe, dass ihr schnell ein schönes Apartment  findet und ein suuuuuuper  Jahr in Dublin verbringen könnt.
Alles gute euch, liebe Grüsse
Nina
 
Here comes the translation:
Hey my dears :)
I have so much fun hanging out with you guys. Going out with you is great. You're awesome :)
I just hope you'll find a nice apartment to stay and that you have an awesome year staying in Dublin.
I wish you all the best, lovely greetings
Nina

Stora stolar, pysslingar o skit

Det var söndag, vi var trötta o sletna. Så vi bestämde oss för att gå till Dublin castle. På vägen stötte vi på The leprechaun museum, det var närmare så vi gick in det i stället. Ibland lönar lathet sig för det var riktigt trevligt faktiskt :) Vår guide var en riktigt guldklimp (hahahaha pyssling, guldklimp, fan va rolig ja e) Hon var rödhårig, vilket aldrig kan vara dåligt, och en fantastisk berättare. Hon berättade bland annat om en kille som dödade en hund med en klubba och en boll sen var han en hund åt en kille i ett år. Han är tydligen en viktig mytologisk figur. Helfestligt!
 
 
Jag e faktiskt också ganska festlig, typ hilarious!
 
Sen hällde de ut en hällvetes massa ankor på floden också, något race, lottery, typ hunger games fast med plastankor.

Lördags - i Howth

I lördags drog vi och Nina till Howth, ett supermysigt kustsamhälle med massa fiskmåsar. Vi åkte dit någon gång på eftermiddan och spenderade några timmar där. 




Pisa tjuvfotar oss. As.
 
Var aningen mer medveten om kameran den här gången. Men bara aningen.
 
Fyyyyyr!
 

Vi bestämde att Ninas fästman skulle köpa ett hus åt oss här och även denna båten. Pisa var ganska så sugen på att sno den, om man säger så.
 
Och så måste jag ju erkänna att jag fick väldig hemlängtan när jag såg alla måvar. Försökte även förklara för Nina att på västkusten finns tre sorters fåglar. Stor måve, mellanmåve och liten måve. Men jag tror inte hon fattade.. 

Fler bilder från i fredags

Eftersom internet krånglade (ännu en gång) igår kväll, så kommer resten av bilderna idag istället.
 

Elisabeth från Kanada och Monkan


Pisa och tyska Nina




P2!!


Nöjda med våra P2.
 

Krogrunda och hamnbesök

Ja mina vänner. Fredagskvällen spenderades i det förtjusande temple bar området. Hittade med hjälp av Nina en rent av ännu mer förtjusande liten pub... eller mer stor. Den var i alla fall väldigt fin och spelade duglig musik och det bästa av allt, en suverän bartender. Med hjälp av bara våra skrikande instruktioner och ett förvirrat ansikts uttryck lyckades denna man blanda en helt duglig P2, mycket heder till honom! Sen var ju sällskapet fantastiskt trevligt också :) Men dock en litet ovädersmoln på vår klara pubhimmel. Bartender monika sjönk ihop i fosterställning och grät över den styggelse vi behövde avsmaka. En rom och cola från helvetet!! Som Monika så fint lade fram det
" It's two ingredients! TWO! how can they mess that up! aaaa!" Tänk er ett uppgivet utryck på hennes ansikte och armarna uppe i luften. 
 
 

Pubrunda

Ikväll ska jag, Pisa och en från hostelet som heter Nina ut på pubrunda. Blir nog riktigt roligt! Måste bara hitta Nina först... Haha. Ska ta lite bilder så ni kan få se hur en äkta irländsk bar ser ut. Imorgon ska vi åka till Howth, en liten hamnstad drygt en mil härifrån. Har hört att det ska vara riktigt mysigt där och finnas god mat. Återkommer om det stämmer eller inte ;)

Lyxmiddag

Köket här på hostelet är, om man ska överdriva, helt okej. Alltså är det inte jätteroligt att laga mat här då det mesta är smutsigt. MEN! Idag gjorde vi ett undantag och slog till på en gourmetmiddag. 

Tortellini med lite färska grönsaker till. Visst är ni lite imponerade? 
Tyvärr tog jag inget kort på maten då det var en aning deprimerande. Meeen jag kan bjuda på en fin liten bild som vi tog första dagen.
 
 


Den där konstiga... pinnen ni ser på bilden är the Monument of Light och ligger väldigt nära oss. När vi checkade in sa receptionisten att det var en utmärkt vägvisare när man är på väg hem efter en kväll på krogen. Kul när man får såna bra tips. ;)

And then there was webbläsare!

Jorå, med lite trixandet o fixande så funkar äntligen webbläsaren när man e på hostelet. Ni ser gott folk, när Monika gick för en lite powernapp så snodde jag datorn and did my magic. Kodade om lite filer och snabbade upp de olika drivrutinerna innan jag oljade processorn... Vad jag däremot inte gjorde var att gå ner i källaren på hostelet där de har ett annat nätverk, absolut inte! nej nej!
 
Så nu kan ni få inlägg med åäö! Vilken lyx gott folk! Ja ja, ni behöver inte gråta av lycka, lite självbehärskning tack.
 
Nä, nu har jag sagt det jag ville. Nu ska jag se till att Monika får lite olämplig webbhistorisk. Tjingeling!

Pa rasten, aterigen

Bade igar och idag har vi letat lagenhet som galningar, ser fram emot att slippa dela badrum med x antal andra. Dock ar kvallarna sjukt roliga pa hostelet, vi har traffat kanadensare, tyskar, danskar, amerikaner och fransman hittills och har sa himla kul ihop. Tyvarr flyttade en av tyskarna, Barbara ut idag. Men hon ska flytta till en stad lite utanfor Dublin sa vi ska halsa pa henne nagon helg hoppas jag.

Efter jobbet ska vi skaffa irlandska mobilnummer och imorn ska vi Forhoppningsvis kolla pa en lagenhet i Sandymount, i den sodra delen av Dublin. Hall tummen for oss!!



Starbucks är räddaren i nöden

Pew! På Starbucks fungerar ÄNTLIGEN min webbläsare så nu jäklar ska ni få se lite bilder! Har faktiskt inte tagit så många, men några får ni se iallafall.
 

Pisa på väg till Starbucks.


Små söta tidningsstånd här och där.





Utanför hostelet. 




 
 
 

Andra dagen pa traningen

Vi haller pa och lara oss bokningssystemet just nu och det ar sa sjukt manga koder, knappar och saker att komma ihag - stackars Pisa som knappt kommer ihag sitt eget namn...
Som ni marker har vi inte aao eftersom vi anvander jobbets dator pa rasten, men det ar inte sa mycket vi kan gora nar min dator har drabbats av resfeber. Vi har forsokt allt krama den, sla den, kasta den fran fonstret men ingenting fungerar. Inte ens skendrankningen gav nagot resultat!

Efter jobbet ska vi handla mat och se om vi kan fixa nagot smarrigt i vart icke sa frascha kok. Men en holmhare och en munkedaling klarar allt, vi ar vana vid dalig standard.

Vi ska ga till Starbucks och se om mina webblasare fungerar pa deras wifi ikvall. Isafall ska vi publicera lite bilder sa ni har nat att kika pa.
 
Den har far ni kika pa sa lange:

O:D

(En angel)

Vi har fått jobb!!

Yes, ni läste rätt! Gjorde första dagen idag och de verkar väldigt roligt. Har även ansökt om P.P.S-number så nu är de bara lägenhet kvar.Håll tummen för oss nu!

En negativ sak är att internet inte funkar på våra datorer så det blir inte så många inlägg tyvärr.
Ha det fint allihopa.

På flygplatsen

Idag börjar det.
En episk start på en episk resa med episka människor.
Det kommer bli episkt. 


Sitter just nu och äter frukost bredvid alla yuppies på Espresso House. Svajndyrt men mumsigt. 
Ska bli lyxigt att flyga med SAS istället för Ryan Air idag, känns helt amazing att få plats med benen! 
Vi är framme i Dublin cirka 13.30 svensk tid, så det är några timmar kvar. Men det kommer nog gå snabbt. 

Lite rolig fakta angående denna resan:

Hittills har Pisa glömt: 
- Tandborste
- Paraply
- CV

Hittills har Monkan velat döda Pisa:
- 7 ggr

Ska bli oerhört spännande att se fortsättningen på det här.

RSS 2.0