Jag fann min sjöjungfru!

Den sitter nu i fönsterbrädet och är bara så fantastiskt sjöjungfruig! Lyckades med bedriften att gå vilse igen och hitta affären, men måste erkänna att det tog sin lilla tid. Måste också erkänna att jag troligtvis inte kommer att hitta dit igen. Finns alldeles för måna gator i den här staden som går åt för många olika håll.
 
 
När jag var i den lilla butiken så passade jag på att köpa en trumpet spelande panda i porslin till Monika. Vet att hon alltid velat ha en trumpetspelande panda i porslin. 
 

Riverdance

Just nu är Lasse och Monica här i Dublin, så igår kväll gick vi till en av våra favoritpubar för att dricka Irish Coffee (som förövrigt serverades med bara kaffe och whiskey så man fick lägga i sockret själv?! Hmpf, bartendern i mig säger "Illa"). I alla fall, när livebandet tog paus så var det tre stycken som började dansa riverdance och efter ett tag skulle de ta upp "frivilliga" på scenen.... Stackars Denise blev uppdragen och fick lära sig riverdance inför en fullsatt pub, hahaha. Men hon var duktig så hon behövde åtminstone inte skämmas!
 



Min födelsedag

Min födelsedag började riktigt bra när Pisa väckte mig med blommor och levande ljus och sedan bjöd Denise på lyxfrukost:
 
 
 
Sen blev den bara bättre och bättre. Det här gav mina underbara kollegor/vänner mig: ett jättefint kort och en cupcake.
 

En av mina supervisors gav mig svenskt godis också, haha.
 
Haha! Lappen ni ser i bakgrunden där det står "Watch out for the boys" har jag där eftersom en söt gammal tant sa det till mig när jag berättade för henne att jag bodde i Dublin. Haha, ibland får man såna himla roliga samtal.
 
Fick den här söta apan och chokladen av en annan av mina supervisors, apan sitter nu på mitt skrivbord på jobbet och håller mig sällskap.
 
Fick även ett jättefint halsband, en porslinspanda och hudvårdsprodukter av Pisa och Denise. Tack igen allesammans! 
 
 
 
 

Vårväder

Kunde knappast fått bättre väder på min lediga dag:
 
 
 
 
 
Firade det fina vädret med glass från Gino's. Godaste. Glassen. Ever. Jag lovar!
Gick till Stephens Green.
 
Hoppas vädret håller sig så här länge!
 
 

Måste ju visa mina nya skor

 
De är så snygga att jag har svårt att inte titta på fötterna när jag går. Då är det fan illa.
 
 

Marknad i Temple Bar

Gårdagen var en väldigt bra dag! Först gick jag och Denise runt i Dublin och shoppade, hittade en himla massa saker som jag ville ha.. Sedan mötte vi upp Niki efter hon slutat jobbet och vi gick runt på stan en liten stund till. Hittade ett par skor som jag drömt om sedan 8 år tillbaka - ni kan inte ana hur glad jag blev! De var egentligen för dyra men eftersom jag velat ha dem så länge var det värt det. Vi gick även förbi matmarknaden som är varje lördag i Temple Bar och överallt grillades eller stektes god mat. Man blev ganska hungrig av att gå där...
Lite senare på kvällen gick jag, Denise och Pisa, som åkt till stan direkt efter jobbet, på bio. Vi såg Django Unchained och: Wow. Det var längesedan jag såg en film som var så sjukt bra. Se den!

 
 
 
Jag var tvungen och ta kort på den här väggen för den påminde lite om hur väggarna i mitt rum såg ut förr, fast då var det nästan bara bilder på Metallica, haha.

Alla ♥ dag

Vill ni veta en rolig sak?

Idag ar det VARMT i Dublin!
 
Det gick inte ens att ha pa sig jackorna nar vi gick till jobbet. 
 
UNDERBART.
 
 
 
Jag var tvungen att ha bildbevis pa att vi faktiskt gick utan jackor. Visserligen syns ju inte jag pa denna bilden, men jag gick faktiskt utan jacka ocksa. Lovar! Pisa var inte overlycklig over att jag maste ta kort pa allt. Men hon far skylla sig sjalv att hon startade bloggen med mig. ;)
 
Kom till jobbet och sag det har. Sota Hannah! 

Bowling

Sista kvällen åkte jag, Pisa, Emelie och Denise till Blanchardstown för att bowla. 


Och eftersom det är jag som skriver detta inlägg, så säger vi att det var jag som vann.






Och så vart det uppehåll igen

.... Men vi har haft en massa roligt för oss. Vi hade ju som sagt Emelie på besök! Enligt mig var ju lördagen den roligaste på hela helgen för då hade Pisa, jag och tjejerna på jobbet planerat överraskningsmöhippa för Emelie. Vi hade beställt en limo som skulle hämta upp oss klockan 20, men allt vi sa till henne var att vi skulle klä ut henne i en ballerinakjol och en himlans massa rosa. 

Limon hämtade som sagt upp oss klockan 20 och då åkte vi runt en timme i stan, skålandes i champagne. Sjukt roligt!

Vi började lördagen med Absinth. Speciella tillfällen kräver speciella drycker!
 
Sprayade hela Emelie full med glitterspray. Och numera har vi rosa fjädrar över hela lägenheten. Vi låtsas att det var ett medvetet dekorationsval.
 
Das Limo!
 
Emelie och Linn inne i limon.
 
Das Limo igen. 
 
Kvällen avslutades på Odeon där jag fick mitt lyckonummer till garderoben. Jag kände att det var värt att ta kort på.


 
 

Penneys


Penneys har jakligt bra grejer maste jag anda saga. Tank er de har pa en varm sommardag. Magnifikt. 

Efter detta fynd gick jag, Luisa och Pisa och sag pa Zero Dark Thirty. Den var lite for lang men annars helt okej! Det var ju vapen, bomber och helikoptrar i den, sa da kan den faktiskt inte bli alldeles for dalig ;)


Ooooch, till det viktigaste av hela inlagget..

*trumvirvel*
 
 
 
 
 
 
 
 
*mer trumvirvel*
 
 
 

Idag kommer Emelie hit och Denise kommer hem!!! :D 

Woho!!




Personligt rekord

Idag var sju personer på jobbet sjuka. Dessutom var 3-4 personer på semester.. ja ni kanske kan ana att det var kaos. Telefonerna ringde hela tiden - men det ledde till en bra sak. Jag slog personligt rekord i antal bokningar! Weeeho. Det firade jag med att promenera till Donnybrook Fair och köpa bröd. Just mitt favoritbröd fanns inte där den här gången heller (har de slutat baka det kanske? hemska tanke) Men jag hittade istället bröd med blandade bär i och en kaka gjord med bland annat ingefära. Bättre än ingen iallafall! 


På väg till Donnybrook, alla ni som var här över jul borde känna igen sig lite åtminstone ;) 
 

Det kommer bli en sjukt bra vecka

Yes. Det är jag helt hundra på. Inte nog med att jag invigde veckan med en ledig dag där jag har fått gjort massa nödvändiga saker och kvällen är ännu ung! Nää - lite senare i veckan, närmare bestämt på fredag så kommer Denise hem till Dublin och Emelie kommer hit på besök! Det kommer bli så roligt. Förhoppningsvis kommer dagarna innan fredag bli bra också, men det tror jag allt. 
 
Gick förbi Café Java på väg hem från affärn och det doftade så gott och jag inte kunde låta bli att unna mig en mugg. Det smakade precis lika gott som det doftade, vill jag be o få tillägga. 
 
I påsen ligger kvällens överdådiga middag. Det kommer förberedas i flera timmar, köttet ska stekas och potatisen kokas och kon slaktas..... Näe, fan. Det är pajer som ska värmas i ugnen. Mycket bättre.


(Precis i mitten av det här inlägget spillde jag kaffe över hela mig. Man får tydligen inte vara för glad. Haha)



Hemresan



Tvingade in mina föräldrar på Max på väg upp till Rygge, kan ju inte lämna Sverige utan att käka på Max!! 
 
 
Såg en fin solnedgång på planet.

Pisa mötte mig på flygplatsen med världens finaste skylt!
 
 
Vi gick och åt på en jättefin restaurang, sjukt gott! Råkade även slarva bort Pisas potatis, she got maaad bro!
 
 
 

Kunde absolut inte klaga på vädret

 
 
 
 
Jag kunde verkligen inte fått bättre väder under de dagar jag var hemma. Det var solsken och stilla nästan varje dag. Och då finns det fasen inte mycket som är vackrare än Sverige, enligt mig.
 
 
 
Fick även en förtidig present. Jag ÄLSKAR hur de slagit in paketet. Silvertejp är grejen! (Eller jesustejp som det heter på finska)
I paketet var en parfym som jag suktat efter i flera månader. Nästan varje gång vi varit inne i stan så har jag varit tvungen att gå och lukta på den. Stackars Pisa. Så - TACK! Igen.
Nu får det vara nog med bilder från Sverige på ett tag.. Ska se till att fota saker som händer här istället ;)
 
 
 

Pizza och naglar

Ingen, INGEN har någon aning om hur mycket jag saknat pizzan i Sverige. Den är FANTASTISK. Åtminstone den på Italia.
 
Mmmmm. Jag och Emmis drog hit efter vi hade varit hos Sofia för att fixa mina naglar:

Så himla nöjd - hon är grymt duktig!
 
 

RSS 2.0